Geluidshinder Brussels Airport - "Stop met politieke spelletjes" (Voka)

22 Feb 2017 | Community

BRUSSEL 21/02 16:32 (BELGA)

Werkgeversorganisatie Voka roept op om de politieke spelletjes rond de geluidsnormen in het Brussels gewest te stoppen. "Stop alsjeblief het communautaire gekibbel. Zoek samen naar een oplossing", zegt gedelegeerd bestuurder Hans Maertens van Voka. Het Brussels gewest kondigde zopas aan dat het einde van de tolerantie voor de Brusselse geluidsnormen vanaf middernacht van kracht wordt.

De Vlaamse regering had hieromtrent een tweede belangenconflict ingeroepen, maar dat is volgens de Brusselse regering "een aanfluiting van de rechtstaat". Vanaf middernacht gelden dus strengere geluidsnormen voor vluchten boven Brussel. Luchtvaartmaatschappijen kunnen dan worden beboet, al zou het wel enkele weken duren vooraleer de eerste boetes ook effectief zullen worden geïnd. T ijd die kan worden gebruikt om te onderhandelen met de Vlaamse overheid.

Voka veroordeelt de politieke spelletjes die worden gespeeld, "want die zetten de luchtvaartmaatschappijen het mes op de keel. Dit schaadt de reputatie en de geloofwaardigheid van Brussels Airport. Het zet ook duizenden jobs op de helling", aldus Maertens.

De werkgeversorganisatie roept ook de Vlaamse ministers in de Brusselse regering op om hun verantwoordelijkheid te nemen.

Author: VDH

Other items