Nieuw gezicht bij ACB

17 Jul 2017 | General

Recht van de schoolbanken naar de luchthaven: het gaat hard voor Gauthier Weyns. De 22-jarige bachelor logistiek management van Thomas More Hogeschool kwam op 1 juli in dienst bij Air Cargo Belgium.

- Artikel van Flows - 

Gauthier zal op korte termijn enkele van de werkgroepen binnen ACB, die zich bezighouden met de verbetering van de huidige processen in het luchtvrachtvervoer op BRUcargo, mee ondersteunen.

“Deze job is een enorm mooie opportuniteit om mijn carrière te starten”, klinkt het. “Als je voor een overkoepelende organisatie als ACB werkt, kom je alle partijen uit de logistieke keten van de luchtvracht tegen. BRUcargo ken ik al uit mijn studententijd, want we hadden hier regelmatig les.”

Innovatie en procesverbetering 

Met zijn frisse blik van pas afgestudeerde ziet Weyns Brussels Airport als een aantrekkelijke luchthaven. Hij wil zeker mee zijn stempel drukken op innovatie en procesverbetering. Zaken waar de ACB-werkgroepen in samenwerking met de Brusselse luchtvrachtindustrie oplossingen voor uitwerkt. “In de volgende maanden zal ik de verschillende werkgroepen opvolgen om dan later te bekijken welke ik mee kan ondersteunen.”

Jonge organisatie 

De confrontatie met de anciens op de werkvloer hoeft volgens Weyns geen problemen te geven. “Ik zal mijn verantwoordelijkheden langzaam uitbouwen. Het is een uitdaging om meteen op dit niveau te beginnen, omdat ik in contact kom met mensen die al veel ervaring hebben in deze sector. Ik zal veel bijleren op korte termijn. Tegelijkertijd is ACB een jonge organisatie en zijn veel collega’s min of meer leeftijdgenoten.”

Netwerk

Om zich in te werken in de luchthavencommunity zal Weyns zich aansluiten bij Young Airfreight Network (YAN), een organisatie die de jonge werknemers in de luchtvracht samenbrengt op een informele manier en tegelijkertijd strategisch nadenkt over de toekomst van BRUcargo: kennisoverdracht van oud naar jong faciliteren en jonge mensen naar de luchthaven trekken.

Read original article here